40 dkg fehérliszt, kevés tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál olaj, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, habtejszín, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál cukor, késhegynyi fahéj, 50 dkg kékszilva
Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk, majd liszttel, olajjal, sóval és vaníliás cukorral közepesen kemény tésztát gyúrunk. Egy óráig kelesztjük. A kelt tésztából hat lepényt formálunk, a lepények szélére készítsünk peremet, hogy a tejszín ne folyhasson le. További 20 percig kelesztjük. Sütőben 5 percig elősütjük. Ez idő alatt a tejszint, tejfölt, cukrot a fahéjjal összekeverjük a szilvákat, felszeleteljük. Az elősült tésztát megkenjük a tejszínes szósszal és a tetejére szilvát szórunk. Majd újra sütőbe téve kb. 10 perc alatt készre sütjük. Más gyümölccsel ill. fagyasztott gyümölcsökkel is elkészíthető Elkészítési idő kb. 1 óra |