A pizzatszthoz: 3 dkg friss leszt, 3 dkg cukor, 625 ml vz, 3 dkg s, 1 kg liszt
Egy kevske vizet langyostsunk fel, tegyk bele a cukrot s az lesztt. Keverjk ssze, s vrjuk meg, mg az leszt kelni kezd. A lisztet tegyk dagaszt ednybe, adjuk hozz a kovszt, a st s a vizet. J alaposan dagasszuk ssze, ha mr elvlik az edny faltl, kapcsoljuk le a gpet, takarjuk le a tsztt s tegyk langyos helyre. Vrjuk meg, mg ktszeresre nvekszik, majd keznkkel nyomjuk vissza. Ha jra feljtt, lisztezett deszkra bortsuk ki, gyrjuk t s vgjuk ngyfel. Ez a mennyisg ngy tepsi pizzhoz elegend. Amit nem hasznlunk fel, azt lefagyaszthatjuk, s ksbb felengeds utn felhasznlhatjuk.
A feltthez: piros kaliforniai paprika, fokhagyma, olvaolaj, feta sajt, rlt bors, parmezn sajt
A paprikkat mossuk meg alaposan, majd tegyk stlapra. Forr stben addig sssk, mg a bre barnulni nem kezd. Ha kihlt, hzzuk le a barna brt s a paprikahst tegyk egy gyorsvg gpbe. Adjunk hozz fokhagymt, olvaolajat, feta sajtot (krlbell annyit, amennyi a paprikahs), fszerezzk rlt borssal, majd aprtsuk durvra.
A pizzt lisztezett deszkn nyjtsuk ki, tegyk egy kiolajozott tepsire, majd jl kenjk meg a paprikakrmmel. Szrjuk meg alaposan reszelt parmezn vagy trappista sajttal. Forr, 180 fokos stben sssk 15-20 percig. Ha elkszlt, vgjuk kockkra. |