Hozzávalók: 1 csomag szeletelt fehérkenyér, 1 doboz natúr krémsajt, 25 dkg füstölt lazac, 2 csomag kapor, 2 citrom (esetleg lime), díszítéshez salátalevél
A puha, szeletelt fehér szendvicskenyér héját vágjuk le. Egy lecsatolható, közepes méretű tortaforma alját béleljünk ki a kenyérszeletekkel úgy, hogy teljesen befedje az alját. Kenjük meg natúr krémsajttal, majd fedjük be füstöltlazac szeletekkel. Tetejét ismét kenyérszeletekkel borítsuk be, majd krémsajt és lazac kövesse.
| Addig folytassuk, míg a tortaforma meg nem telik. A tetejét krémsajttal kenjük meg, majd füstölt lazaccal fedjük be. Friss kaporral és citromszeletekkel díszítsük. Fedjük be fóliával, és egy nagy lábassal préseljük le. Tegyük hűtőbe legalább fél napra. Tálaláskor késsel vágjuk körbe, majd csatoljuk le a peremet. Az oldalát kenjük meg krémsajttal, és dekoráljuk kaporlevéllel. Szeleteljük fel, mit egy tortát, majd saláta levelekkel tálaljuk. | |