Hozzvalk 6 adaghoz: 3 evkanl vaj, 3 evkanl liszt, 375 ml forr tej, kis csokor friss kakukkf, 100 g kecskesajt, 4 tojs, s, rlt bors, 125 ml tejszn, 125 ml reszelt parmezn sajt
Egy lbasban forrstsuk fel a vajat, majd adjuk hozz a lisztet, kt percig pirtsuk, majd kis adagokban engedjk fel a forr tejjel. llandan kevergetve addig fzzk, mg az edny faltl el nem vlik. Mg melegen keverjk bele a felkockzott kecskesajt felt, s a tojsok srgjt, sval, rlt borssal s kakukkfvel fszerezzk. A tojsok fehrjt verjk fel kemny habb, majd kis adagokban azt is dolgozzuk a mr kihlt, sajtos keverkhez. A maradk kecskesajtkockt is dolgozzuk bele.
 |
Kivajazott s parmeznnal megszrt muffinformkat tltsnk meg a masszval, majd lltsuk vzzel telt tepsibe (vzfrdbe), s tegyk a stbe, 190 fokon sssk 15 percig. Ha elkszlt, vegyk ki a vzfrdbl, majd 10 perc mlva szedjk ki a formkbl. Tlals eltt kenjk meg a felfjtak tetejt egy kanl tejsznnel, szrjuk meg reszelt parmeznnal, majd 200 fokos stben sssk 12 percig, addig mg fel nem puffadnak. Forrn, saltalevelekkel tlaljuk.
| |