1 evőkanál őrölt koriander, 1 kiskanál őrölt római kömény, 1 kiskanál kurkuma, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt gyömbér, 3 evőkanál kókuszreszelék, 2 evőkanál víz, 4 evőkanál vaj, 1 1 liter tejből készült házi sajt kockákra vágva, 1 nagy cukkíni kockákra vágva, 1 egész szárított csípős paprika, 2 zöldpaprika felcsíkozva, 2 paradicsom szeletelve, 3 evőkanál petrezselyem, só.
Egy keverőtálban keverjük össze az őrölt fűszereket, a kókuszt és a vizet. Öntsük az olajat egy edénybe, forrósítsuk fel - ne túl forróra - és süssük a sajtot aranybarnára. Csöpögtessük le és tegyük félre. Nagy lábasban forrósítsuk fel a vajat, majd tegyük bele a paprikát és pirítsuk meg. Keverjük bele a tököt és pároljuk még tíz percig. Adjuk hozzá a kókuszos fűszerpépet, a paradicsomot és a sült sajtot. Vegyük a lángot kicsire és pároljuk, míg a paradicsom megpuhul. Elkészítési idő: kb. 11 óra |