Hozzvalk: 1,2 kg brnycomb, 1 csokor rozmaring, 1 evkanl mustr, 1,5 dl ers feketekv, 1,5 evkanl tejszn, 1,5 evkanl konyak, 1 evkanl cukor, 2 dl csirkeleves, s, rlt bors
A kicsontozott brnycombot sval, rlt borssal, rozmaringgal drzsljk be alaposan, majd kenjk be a mustrral. Egy kis ednykbe keverjk ssze a kvt, a tejsznt, cukrot s a konyakot. Tegyk a brnyt kiolajozott tepsibe, majd ntsk a kvs keverket a tetejre. Elmelegtett stben 200 fokon sssk 25 percig, majd vegyk vissza a hfokot 170 fokra, s mg 15 percig sssk. Sts kzben locsolgassuk a kvs krmmel.
Ha elkszlt, vegyk ki a hst a tepsibl, a stben maradt kvs zsiradkot ntsk egy kis lbasba. Engedjk fel a csirkelevessel, majd jl forraljuk ssze. A felszeletelt brnyt tegyk tlra, s a kvs mrtssal knljuk. Kretknt tejsznes burgonyt, kuszkuszt s slt paradicsomot knljunk. |