Hozzvalk: 4 szelet blszn (175-250 g/szelet), 3 szl jhagyma, 1 csokor petrezselyemzld, 250 ml tejszn, 2 evkanl mustr, 1 evkanl dijoni mustr, 1 evkanl mustrmag, 1 teskanl citroml, s, rlt bors, 2 evkanl olvaolaj
A blsznszeleteket durvra rlt borssal szrjuk meg, majd olvaolajjal kenjk be mindkt oldalukat s fl napra tegyk be a htbe, hogy az zek jl tjrjk.
 |
Egy kis lbasba ntsk a tejsznt, tegyk bele a ktfle mustrt s a mustrmagot, majd forraljuk pr percig. Ha mr besrsdtt, sval, rlt borssal, citromlvel, sszevgott petrezselyemzlddel s felkarikzott jhagymval zestsk.
A blsznszeleteket tegyk felhevtett serpenybe, majd kzepes hmrskleten mindkt oldalukat sssk 3-3 percig. A sts idtartamt vltoztathatjuk, aszerint, hogy mennyire tslve szeretnnk a hst elfogyasztani. Tlaljuk a szeleteket nagy tnyrra, csorgassunk kr a mustros mrtsbl, krtsk prolt zldbabbal s slt paradicsommal. | |