Hozzvalk: 4 szelet bacon, 1 vrshagyma, 1 szl srgarpa, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 kis csokor oregn, kakukkf, rozmaring s petrezselyem, olvaolaj, 400 g darlt marhahs, 2 doboz paradicsomkonzerv, 2 db babrlevl, s, rlt bors, 1 evkanl rlt koriandermag, 1 csipet rlt fahj, 1 kzepes mret sttk, fl csomag lasagne tszta, 300 g reszelt sajt
A sttkt vgjuk kisebb darabokra, magjt vegyk ki, szzuk, rlt borssal hintsk meg, morzsoljunk r kevs rozmaringot, majd csorgassuk meg olvaolajjal. Szoksos mdon forr stben sssk puhra. Ha kihlt, a hjt hzzuk le.
A szalonnt vgjuk kockra, tegyk egy nagy lbasba, ntsnk r pr evkanlnyi olvaolajat, majd pirtsuk meg. Adjuk hozz a finomra vgott vrshagymt s fokhagymt, pr percig dinszteljk. Ha mr veges, tegyk bele a darlt hst, a reszelt srgarpt s a fszereket. Sval zestsk. Addig proljuk, mg a leve el nem f. Utna ntsk bele az sszekockzott paradicsomkonzervet, s krlbell 20 percig kis lngon fzzk.
Egy tepsi vagy hll vegedny aljra csorgassunk kevs olvaolajat, majd tegynk a megsttt sttkbl egy rteget. Keznkkel nyomkodjuk egyenletesre, gy hogy krlbell msfl centi vastagsg legyen. Erre tegynk a paradicsomos szszbl, a lasagne tsztt tegyk r, majd jbl tkt s szszt. Ezt addig vltogassuk, mg az ednynk meg nem telik. Tetejt szrjuk meg reszelt sajttal, s forr stben 160 fokon sssk 50-60 percig. Ha elkszlt, vgjuk kockkra, tegyk egy nagy tnyrra, s reszelt parmeznnal szrjuk meg. |