Hozzvalk: 1 csomag szeletelt fehrkenyr, 1 doboz natr krmsajt, 25 dkg fstlt lazac, 2 csomag kapor, 2 citrom (esetleg lime), dsztshez saltalevl
A puha, szeletelt fehr szendvicskenyr hjt vgjuk le. Egy lecsatolhat, kzepes mret tortaforma aljt bleljnk ki a kenyrszeletekkel gy, hogy teljesen befedje az aljt. Kenjk meg natr krmsajttal, majd fedjk be fstltlazac szeletekkel. Tetejt ismt kenyrszeletekkel bortsuk be, majd krmsajt s lazac kvesse.
 | Addig folytassuk, mg a tortaforma meg nem telik. A tetejt krmsajttal kenjk meg, majd fstlt lazaccal fedjk be. Friss kaporral s citromszeletekkel dsztsk. Fedjk be flival, s egy nagy lbassal prseljk le. Tegyk htbe legalbb fl napra. Tlalskor kssel vgjuk krbe, majd csatoljuk le a peremet. Az oldalt kenjk meg krmsajttal, s dekorljuk kaporlevllel. Szeleteljk fel, mit egy tortt, majd salta levelekkel tlaljuk. | |